Over mij

Mijn naam is Jitske Kingma, ik ben 30 jaar en woon in Amsterdam samen met mijn Franse vriend. Samen vormen wij een multicultureel huishouden waarin we voornamelijk Engels, soms een beetje Nederlands en Frans spreken. Gemixt met Fries, Gebarentaal en alle andere talen die we hier tegenkomen in Amsterdam.

 

Op dit moment ben ik twee dagen in de week werkzaam in mijn Little Suitcase praktijk voor kindertherapie. Daarnaast werk ik nog drie dagen op een cluster 2 school in Amsterdam. Dit is een school voor  slechthorende kinderen en bijkomende problematiek. Vanwege mijn werk met deze doelgroep heb ik de basis van Gebarentaal geleerd.

 

Drie jaar geleden was ik toe aan iets nieuws. Ik wilde meer en iets anders. Ik ben toen gestart met de Post-HBO opleiding Psychomotorische kindertherapie. Dit is één van de beste keuzes in mijn leven tot nu toe geweest. Ik vind het geweldig dat ik kinderen kan helpen op een manier die zij begrijpen. Niet alleen maar praten maar vooral veel doen, ervaren en spelen.  

Voor mijn afstuderen heb ik mijn scriptie geschreven over het opgroeien in de cross-culturele wereld van vandaag en hoe psychomotorische kindertherapie deze kinderen het beste kan helpen. In een stad als Amsterdam waar 50% van de kinderen cross-cultureel opgroeit bleek dit een zeer relevant onderwerp om te onderzoeken.

 

Verder heb ik vanuit mijn werk veel ervaring in het werken met kinderen met taalontwikkelingsstoornissen, autisme, spraakproblemen en slechthorendheid. 

© 2018 | LittleSuitcase.nl | Amsterdam, NL | Child Therapy