Psychomotorische kindertherapie is voor kinderen tussen de 3 en 16 jaar oud met een risico op vastlopen of die al zijn vastgelopen in hun ontwikkeling en  dit laten zien in hun gedrag.

Het is een non-verbale vorm van therapie waarbij er gebruik wordt gemaakt van spel, sport, creatieve middelen, muziek en dans.

Ontwikkelen en veranderen door te doen, ervaren en spelen.

Deze vorm van therapie is een hele effectieve manier om kinderen vanuit hun perspectief verder te helpen in de ontwikkeling.

 

We bieden therapie op maat. Ieder kind is anders en we spelen in op de behoeften van het kind. We kijken naar waar het kind nu zit in zijn ontwikkeling en volgen elke stap.

We kijken naar de krachten en talenten van het kind en zetten deze in om andere gebieden die wat meer aandacht vragen te versterken.

Ouders, leerkrachten en andere mensen die belangrijk zijn in het leven van het kind zullen ondersteund worden om het kind verder op weg te kunnen helpen.

 

Bij Little Suitcase kindertherapie wordt er zowel in het Nederlands als in het Engels therapie gegeven. Als uw kind geen van deze talen goed onder de knie heeft kunnen we kijken naar manieren om uw kind toch op weg te helpen door middel van psychomotorische kindertherapie.

 

De therapie wordt gegeven in een mooie grote therapieruimte in Amsterdam West, vlakbij het Vondelprak. 

Little Suitcase heeft een een koffer vol materialen en speelgoed.

Bij Little Suitcase maken we ook regelmatig gebruik van speciale locaties. Denk hierbij aan een trampolinepark, een speeltuin of lekker de natuur in.

Dit maakt kindertherapie bij Little Suitcase extra speciaal en leuk.  

In overleg kan therapie ook op school plaatsvinden. 

Wat is psychomotorische kindertherapie?

© 2018 | LittleSuitcase.nl | Amsterdam, NL | Child Therapy